За събиране на подписи сред служителите под строй, с цел подкрепа

...
За събиране на подписи сред служителите под строй, с цел подкрепа
Коментари Харесай

В КЗП: трудови колективи принудени да ръкопляскат на вожда

За събиране на подписи измежду служителите  " под строй ", за поддръжка за ръководителя на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Стоил Алипиев, оповестяват през днешния ден другите двама членове на комисията Константин Арабаджиев и Ангел Джалев.

Двамата изпратиха поредна позиция против началника си, като този път се споделя за това по какъв начин около искане за нарастване на възнагражденията, работещите в институцията трябвало да се съгласяват и с " добавени и текстове, в които актуалният ръководител се величае като воин и герой за правата на чиновниците в КЗП ".

" Подобно безскрупулно потребление на административния запас на КЗП в персонална полза припомня за далечните времена, в които " трудовия колектив " беше заставен да ръкопляска на " вожда "  и да взе участие в приятелски съд против несъгласните с неговите способи и ръководство ", препращат към комунистическото минало Арабаджиев и Джалев.

" През последните дни той (Алипиев) се пробва да заглуши и неглижира изнесените през предходната седмица обстоятелства за активността и административната реалност в комисията, които ние представихме пред медиите. (....) Отричат се всевъзможни проблеми за „ упражняван тормоз и насила “ към администрацията " - пишат още двамата членове на КЗП.

Миналата седмица те разпространиха позиция до медиите, в която се показва, че ръководителят на КЗП " е узурпирал напълно и еднолично " всички институционални канали за информация от КЗП към медиите и обществеността, а самата институция е превърната в " частна наказателна конструкция ".

Миналата година Клуб Z описа за писмо на напуснали комисията чиновници, адресирано до министъра на стопанската система и ред други институции, в които те оповестяват за непозволени уволнения, преодоляване на КЗП посредством назначения на близки хора и други В него някогашните чиновници описват и за саморазправата, съгласно тях, на КЗП с производител на протеинови барчета, който след това стартира да печели правосъдни каузи против комисията. 

Наскоро отрасловият министър Богдан Богданов се закани да смени целия 3-членен състав на КЗП.

В края на предходната година той свали доверие и изиска оставките на управлението назначено през септември 2022 година Богданов взел решението си на база възходящия брой сигнали против активността на КЗП. От началото на 2023-а тези сигнали са се нараснали с над 60 на 100 спрямо 2022 година и 2021 г. 

Ето цялостния текст на новото писмо до медиите на Арабаджиев и Джалев:

Уважаеми дами и господа,

Уведомяваме Ви, че циничните и истерични опити на Стоил Алипиев и проведената група съидейници да резервира поста си на ръководител на Комисията за отбрана на потребителите - не престават.

През последните дни той се пробва да заглуши и неглижира изнесените през предходната седмица обстоятелства за активността и административната реалност в комисията, които ние представихме пред медиите. В тези си опити от през вчерашния ден Стоил Алипиев е подел акция измежду всички районни дирекции да се приготвят подписки от чиновниците под благовидния претекст, че упорстват за по-високи хонорари. Заедно с това искане обаче, в авансово направения и публикуван до дирекциите от близки до Алипиев текст са добавени и текстове, в които актуалният ръководител се величае като воин и герой за правата на чиновниците в КЗП. Отричат се всевъзможни проблеми за „ упражняван тормоз и насила “ към администрацията, а в различен абзац се твърди, че „ Константин Арабаджиев с изнесените си внушения уронва престижа и основава неприятна социална настройка против КЗП “. Служителите във всички подразделения в страната са „ приканени “ да подпишат този текст. 

Явно Алипиев и кликата към него са не запомнили, че живеем в народна власт и има независимост на словото, което дава право на всеки да изрича обществено мнението си без цензура, интервенция или властови репресии. Проверки, лишаване на пълномощия, закани и дисциплинарни производства има в КЗП и сега против неуместните чиновници. 
Като членове на Комисията за отбрана на потребителите се разгласяваме срещу натиска против хората, които работят в КЗП и въвличането им в абсурда с пагубното еднолично ръководство на Стоил Алипиев. Подобно безскрупулно потребление на административния запас на КЗП в персонална полза припомня за далечните времена, в които „ трудовия колектив “ беше заставен да ръкопляска на „ вожда “ и да взе участие в приятелски съд против несъгласните с неговите способи и ръководство. 

Действията на Алипиев са следващото доказателство за истинността на нашите изказвания, че значима за обществото ни държавна институция се трансформира в конструкция за осъществяване на частни поръчки и желания на самозабравили се хора. Тази клика е стигнала до там, че, с цел да опази постовете си, спекулира с хроничния проблем в администрацията на КЗП - ниското възнаграждение на чиновниците. 

Радваме се, че след разкритията ни за липса на застраховка при трудова акцидент  за чиновниците на комисията, успяхме да предизвикаме да се организира процедура с подаване на предложения в КЗП от застрахователни компании. Ние ще проследим дали процедурата ще се случи по транспарантен и обществен метод в интерес на чиновниците и се надяваме, че скоро ще бъде определен реализатор. 

Уважаеми дами и господа,

Като благодарим на всички за вниманието, което отделяте и на другата позиция и отзиви за положението на КЗП, Ви подсигуряваме, че тези несъответстващи опити няма да ни спрат да разкриваме истината за държавната институция призвана да пази правата на всички нас – потребителите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР